Surf lessen nemen op Telstar Beach

Surfen lijkt zo cool. Is dat werkelijk zo gaaf? Dat weet je pas als je het zelf ervaart. Natuurlijk zijn er een paar dingen waarmee je rekening dient te houden. Ook is het goed om surf lessen te volgen. Vooral als je nog nooit hebt gesurft. Bij Telstar Beach krijg je wat handige tips en aanwijzingen, die je veilig kunnen helpen om veilig te surfen. Surflessen zijn niet alleen voor beginners, maar ook voor surfers die hun techniek willen verbeteren.

Surfen

Maar wat is surfen precies? Dit is een watersport die duizenden jaren geleden is ontstaan. Je laat je hierbij namelijk door de aanrollende golven naar het strand drijven. Bij het surfen moet je de steilheid van de voorzijde van de golf gebruiken om snelheid en drijfkracht te creëren.  De surfplank speelt een rol bij de surfstlijl die je gaat toepassen. Deze watersprot is door de jaren heen veranderd. Onder andere de boards zijn aangepast en heb je deze in diverse formaten. Drie typen surfboarden zijn: longboarden, shortboarden en skimboarden. Om te surfen heb je ook nog andere zaken nodig zoals vinnen, wax en een zogenaamde leash. De laatste zorgt ervoor dat je je board niet verliest wanneer je valt en de vinnen helpen de bestuurbaarheid verbeteren.

Welke lessen kan ik volgen?

Je kan verschillende lessen volgen, waaronder windsurfen en kitesurfen. Windsurfen doe je met behulp van een surfplank, waarop een mast en een surfplank is vastgemaakt. Bij windsurfen heb je niet per se grote golven nodig. Voor deze sport heb je wel voldoende wind nodig. Bij kitesurfen laat je je juist voortrekken door een vlieger, terwijl je op een kleine surfplank staat. De vlieger wordt aan je middel vastgemaakt. Kitesurfen is een extreme sport, omdat je door de grote vlieger ook hoge sprongen kan maken en hoge snelheden kan bereiken. Het is dus goed om lessen te nemen, voordat je aan de slag gaat, voor je eigen veiligheid. Ondanks dat kitesurfen een extreme sport is kan je deze veilig beoefenen. Je moet je gewoon aan de regels houden, die je instructeur je leert tijdens de lessen.

Hoe kan je veilig surfen

Het is belangrijk dat je aan je veiligheid denkt tijdens het surfen. Advies: ga nooit alleen surfen. Een ongeluk schuilt in een klein hoekje. Ondanks dat je misschien getraind bent kan er altijd een ongelukje gebeuren. Verder moet je voordat je aan de slag gaat altijd even je safety's controleren en zorg ervoor dat je nooit het water opgaat met aflandige wind.