Infrarood verwarming

Infraroodverwarming is ontworpen om een deel van een ruimte te verwarmen die normaal niet wordt verwarmd, wat typisch een koud deel van een kamer of gebied is, zoals een ruimte zonder kachel of vloerverwarming. Een infraroodverwarmer wordt soms gebruikt om een traditionele verwarmingssysteem te vervangen, of om een grote verscheidenheid aan verwarming toe te voegen. Dit type verwarming wordt vaak een tussenliggende warmtebron genoemd omdat het niet zeer intense warmte uitstraalt over een groot gebied, maar kan worden gebruikt om andere gebieden te verwarmen die normaal kouder zouden zijn doordat daar geen kachel of vloerverwarming zit.

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming heeft betrekking op verwarming  die de beweging van warmte door straling in de vorm van golven uitstraalt. De warmte-energie moet op zodanige wijze worden overgedragen dat het warm genoeg is om de lucht om het element heen op te warmen, en hierdoor algehele ruimtelijke verwarming te veroorzaken. De manier waarop dit gebeurt is door gebruik te maken van elektromagnetische golven, die ook bekend staan als infraroodstraling. Dit type straling is uitgebreid bestudeerd in de afgelopen twee decennia, en de resultaten waren zeer indrukwekkend. Het eerste type infraroodverwarmer gebruikt een piekgolflengte van elektromagnetische straling om voorwerpen te verwarmen. Deze apparaten kunnen objecten van een lange afstand verwarmen, omdat de piekgolflengte het oppervlak op een veel hogere temperatuur kan verwarmen dan andere golflengten. De hoeveelheid energie die wordt gebruikt om het oppervlak te verwarmen, is afhankelijk van de temperatuur die wordt ingesteld. Het tweede type infraroodverwarmer gebruikt een absorptiespectrum om zijn resultaten te bereiken. Absorptieverwarmers werken aan het principe van wat er gebeurt wanneer een golf een object raakt. De golf komt vervolgens in het object en verwarmt de binnenkant. Wanneer de energie wordt geabsorbeerd, stijgt de temperatuur van de objecten omdat het meer van de energie heeft geabsorbeerd. De hoeveelheid absorptie varieert afhankelijk van het type gewenste golf;

Elektrisch

Elektrische Infrarood verwarming werkt op dezelfde manier als absorptieverwarmers. In elektrische kachels creëert een permanente magneet een klein elektrisch veld rond het object dat moet worden verwarmd. Vervolgens produceert het een stroom van elektriciteit die een elektrische stroomstoot door het metaal drijft die moet worden verwarmd. De stroom verwarmt vervolgens het gebied dat moet worden verwarmd. In vergelijking met aardgasverwarmers is een Infrarood verwarmingspaneel sneller afgekoeld omdat ze geen enkele luchtcirculatie vereisen. Er zijn veel voordelen geassocieerd met het gebruik van infraroodverwarming. Ze kunnen worden gebruikt voor het opwarmen van gebieden die te koud zijn om op te warmen met behulp van standaard dekens. Ze kunnen ook worden gebruikt om een kamer op te warmen waar het te warm is met behulp van traditionele verwarmingsmethoden. De hoeveelheid warmte die wordt geproduceerd, kan snel worden verminderd om elk warm gevoel tot een kamer te voorkomen.