Wedden op voetbalwedstrijden

0
7

De overheid heeft in Nederland na lange besluitvorming het wedden op uitslagen van voetbalwedstrijden en andere sportevenementen opengesteld voor andere partijen die op dit gebied mee willen doen. Iets wat in andere landen in Europa al veel langer mogelijk was, komt nu ook in ons land beschikbaar. Het idee dat je geld kan verdienen met het juist voorspellen van de uitslag of een ander aspect van de wedstrijd biedt veel mogelijkheden. Daarom is het ook fijn dat je de voetbal wedtips vandaag gewoon kan bekijken en zelfs op ploegen in kan zetten waar je misschien nog nooit van hebt gehoord.

Bookmakers

Het idee achter een sportweddenschap is heel eenvoudig en daarom is aanmelden met de beste welkombonus sport ook aantrekkelijk. Er wordt aan de hand van allerlei factoren door bookmakers een verwachte voorspelling gedaan. Deze quotering die de winnaar meekrijgt, is eigenlijk een soort kansberekening of de ploeg daadwerkelijk gaat winnen. Hoe hoger men de kans acht dat die ploeg wint hoe lager de quotering van de bookmakers zal zijn. Deze aanwijzing, want meer is het niet, zorgt er dus voor dat je zonder veel risico een kans kan wagen. Want de quotering zegt dus ook hoeveel je uitgekeerd krijgt als je de weddenschap wint.

Quotering

Het idee achter de quotering is dus dat de bookmaker een inschatting maakt. Jij als speler maakt echter die inschatting ook. En daarin ben je natuurlijk vrij om te kiezen of je gaat voor de winnaar die de bookmaker verwacht of dat je gaat voor de winnaar die jij verwacht. Het principe blijft echter altijd hetzelfde. Hoe hoger de quotering, hoe kleiner de kans is dat het ook daadwerkelijk zo uitkomt, maar ook hoe hoger het bedrag is wat je uiteindelijk kan winnen. Daarnaast is het zo dat verschillende bookmakers ook een verschillende quotering gebruiken zodat je als je overtuigd ben van de winst van een team je kan zoeken en kijken waar de quotering het beste is.

Spel

Als je dit zo leest dan is het ook goed om te weten dat sport een spel is. Het blijft onvoorspelbaar om de winnaar goed aan te wijzen. Ook al wijzen alle signalen de kant op dat je de winnaar goed meent te voorspellen, er kunnen in sportwedstrijden altijd onverwachte gebeurtenissen voorkomen die een andere uitslag geven dan je vooraf ingeschat had en een andere uitslag dan de bookmakers voorspeld hadden door de quotering. Natuurlijk kan dat vervelend zijn maar bedenk dan goed dat het inzetten op wedstrijden een spel blijft, net zoals de wedstrijden waar je op inzet een spel blijven.