Drie redenen om Dash te kopen

Veel cryptobeleggers kopen Dash. Waarom hebben ze daarvoor gekozen? Dash kopen betekent het aanschaffen van de Dash token, vroeger Darkcoin genaamd. De Dash token heeft drie wezenlijke voordelen. Deze drie voordelen zal ik in deze blog bespreken. Ten eerste heeft Dash een bevestigingstijd die korter is dan de tien minuten van bitcoin. Wat bekent dit? Dat je met Dash sneller weet of een transactie geslaagd is. Dit is natuurlijk erg belangrijk als je deze crypto praktisch wilt gaan gebruiken. Het is natuurlijk raar om bij de bakken tien minuten te wachten op de bevestiging van je transactie. Als je gewoon pint gaat dit binnen enkele seconden. Het idee is bij Dash dat binnen een zeer korte tijd een transactie klaar is (net als bij pinnen bij de supermarkt).

Dash poogt om de anonimiteit van haar gebruikers te beschermen

Het tweede voordeel is dat Dash relatief goed beschermt de identiteit van de gebruikers. Dit is natuurlijk erg prettig voor zij die aan privacy hechten. Dit is geen unieke eigenschap. Monero een ander relatief succesvol cryptoproject heeft ook relatief veel bescherming voor de gebruikers. Dit is natuurlijk een reden waarom veel mensen Dash kopen. Zij voelen zich dat ze veel privacy verloren hebben en denken dat Dash een manier is om wat privacy terug te pakken. Hoe maakt Dash transacties meer privé? Door een hoop transacties op een spreekwoordelijke hoop te gooien en ze dan samen in een keer uit te voeren. Het idee is dat iemand die probeert een transactie te achterhalen in de spreekwoordelijk hooiberg de strohalm niet kan vinden.

Een derde reden om Dash te kopen: het bestaat al wat langer

Het eerste voordeel van Dash was dat Dash relatief snel is. Het tweede voordeel was dat Dash een poging doet de anonimiteit van haar gebruikers te beschermen. Wat ik  als derde voordeel ze in deze blog, dat zal niet door iedereen als een voordeel gezien worden. Ik zie als derde voordeel dat Dash al vrij lang bestaat en dat het een relatief stabiele groep mensen achter zich heeft. Dash is namelijk begonnen in 2014 als Xcoin en dat werd in maart 2015 Darkcoin. Kortom er zijn drie redenen om Dash te kopen in deze blog besproken. Er zijn meer voordelen maar ook risico’s aan het kopen van Dash verbonden. Doe goed je eigen onderzoek. Je wilt niet al je geld verliezen.