Heren gilets
Koel Nieuws

Heren gilets weer helemaal in de mode!

Je hoort het goed, de heren gilets zijn weer helemaal terug in de mode. Zo zie je ze steeds vaker gedragen worden door jonge heren die er netjes willen uitzien in hun dagelijkse werkzaamheden. Zo werden eerst veel pakken gedragen zonder gilet, maar nu weer met gilet. Het staat wel een stuk netter, al zeg ik het zelf.

Wat zijn gilets?

Heren gilets zijn onderdeel van een driedelig pak. Een colbert, gilet en pantalon. Een heren gilet is het vestje dat onder een colbert wordt gedragen. Heren gilets zorgen er voor dat je er zeer zakelijk uitziet. Met een gilet kan je zeker op je volgende vergadering verschijnen. Dit straalt netheid uit. Vroeger werd een heren gilet gedragen als opslagruimte voor het zakhorloge. Maar vandaag de dag draagt iedere man een polshorloge. Dus daarom werd het gilet overbodig bevonden. Maar toch zijn heren gilets weer helemaal terug.

Heren gilets zakelijk of feestelijk dragen?

Beide mag, maar er is wel een andere draagwijze per occasion. Bij het zakelijk dragen van een heren gilet mag je tijdens het zitten het onderste knoopje los maken om ervoor te zorgen dat het gilet niet te straks zit. Dit doe je samen met een colbert. Van het colbert mag ook het onderste knoopje losgemaakt worden om goed te kunnen zitten. Bij een feestelijke gebeurtenis hoeft dit weer niet. De avond gilet is namelijk anders in elkaar gezet en is niet zichtbaar onder een smoking. Daardoor hoef je ook geen knoopje los te maken als je gaat zitten. Maar bij een feestje staat men het grootste deel van de tijd toch wel. Een heren gilet is echt zeer netjes en mag altijd op een feestje gedragen worden.

Gilets voor zowel mannen als vrouwen

Er zijn natuurlijk ook gilets voor vrouwen. Deze zijn eigenlijk precies hetzelfde als die van een man maar moeten gedragen worden bij een rokkostuum. Dit staat erg netjes bij formele gelegenheden op werk ook op een feestje. Vrouwen dragen het over het algemeen wel minder vaak dan mannen tijdens dit soort gelegenheden.

Nu heb je een goed idee gekregen over wat een gilet is en wanneer en waarom je een gilet draagt. Voor het grootste deel omdat het gewoon weer helemaal terug in de mode is natuurlijk maar je weet nu ook bij welke gelegenheid je een gilet kan dragen. dames en heren gilets maken een comeback omdat het gewoon een erg net kledingstuk is dat makkelijk te dragen is. Heb je nog vragen of wil je leuke ervaringen delen over gilets laat het me weten via het contactformulier.

Geef een reactie