De geschiedenis van het modemerk Fendi

Heb jij een kledingstuk van het merk Fendi in je garderobe? Vet! Weet jij waar het merk vandaan komt en hoe lang het als bestaat? Nee!? Goed dat je even op dit blog hebt geklikt dan! We vertellen je graag even over de mooie historie van dit bekende kledingmerk.

Fendi is een Italiaans merk wat bekend is van zijn Baguette-handtassen. Het merk zag in 1918 het levenslicht en had dat te danken aan Adele Casagrande. Zij opende in het centrum van Rome een bont- en lederwinkel. In 1925 trouwde zij met Edoardo Fendi en samen met hem zette ze het merk voort. Het nam dan ook zijn naam aan. De zaken gingen heel erg lekker en in 1932 werd een nieuwe shop geopend.

Karl Lagerfeld

De zaken gingen goed, maar in 1968 werd een nog grotere boost ingezet. De zaak was inmiddels overgenomen door de vijf dochters van Adele Casagrande en Edoardo Fendi. Maar in ’68 kwam Kart Lagerfeld voor het merk werken. De Duitse ontwerper – die in februari 2019 is overleden – drukte direct zijn stempel door het bekende symbool voor Fendi te introduceren: het dubbele F-symbool. Dat werd een statussymbool. De Amerikaanse zanger Kanye West verscheen een keer op een feestje met het logo in zijn kapsel geschoren.

Van alle markten thuis

Inmiddels is de collectie van Fendi enorm gegroeid en richt het zich zelfs niet meer alleen op kleding. Zo is er ook de Fendi Casa-collectie. Dit omvat heel veel soorten huismeubilair zoals bijvoorbeeld sofa’s, armstoelen, poefs, slaapbanken en loungestoelen. Maar Fendi heeft bijvoorbeeld ook een parfumlijn, een brillenlijn en een horlogelijn. In het verleden had het merk zelfs een eigen pennenlijn, maar hier zijn ze in het jaar 200 mee gestopt.

Uiteraard ligt de focus van het bedrijf nog altijd op kleding. Waar het begon als bont- en kledingzaak, hebben ze nu ook eigenlijk alle andere soorten kleding. Zo kun je er een Fendi shirt, Fendi schoenen, Fendi broeken, Fendi zomerjas, Fendi vest en je kunt het zo gek niet bedenken krijgen.