retro bank
Koel Nieuws

Retro is weer helemaal cool

De laatste jaren kan je er niet meer om heen: retro is weer helemaal cool, vintage is het nieuwe modern. Oude spullen zijn weer terug van weggeweest, of zijn deze golden oldies stiekem helemaal nooit weggeweest? Ikzelf ben heel blij met deze trend want ik hou erg van al deze klassiekers. Vintage spullen hebben karakter en stralen iets bijzonders uit.In deze blog vertel ik je meer over deze retro trend en waar je deze trend zoal tegenkomt. Ontdek zelf hoe ook jij onderdeel kan worden van deze beweging!

1. Retro fiets rolt wel zo lekker

Nergens is de retro-beweging zo goed zichtbaar als in het verkeer. Kijk maar eens goed om je heen, en je zult zien dat veel hippe medebewoners hun degelijk stadsfiets hebben ingeruild voor een klassiek model zoals de vintage racefiets, of een ander model dat minstens 30 jaar oud is! Dit ziet er niet alleen flitsend uit, maar  je bent ook nog eens lekker snel onderweg. Tegenwind of helling op, met je retro-bike is dit voor jou geen probleem. Bovendien is een vintage fiets een fiets van kwaliteit: hij heeft het niet voor niets tot nu toe volgehouden. Het frame is vaak van goede, stevige kwaliteit waardoor je nog vele jaren plezier zult hebben van deze oude metgezel. Je vindt retro fietsen op rommelmarkten, op het internet (websites die tweedehands spullen verkopen) of misschien nog wel bij je opa ergens op zolder. Ik zeg doen.

2. Vintage fashion maakt de blits

Ook in de modetrends kun je zien dat retro weer helemaal hip is. Grote, metalen brilmonturen en gebreide truien of Mom-jeans, veel mensen kiezen vandaag de dag weer voor deze items. En waarom ook niet? Deze items zijn prima te combineren met een moderne garderobe. Juist deze combinatie van oud en nieuw kan soms voor leuke effecten zorgen. En als je je retro items tweedehands koopt ben je ook nog hartstikke duurzaam bezig. Daar worden we natuurlijk allemaal blij van.

3 Style je huis zoals je oma dat zou doen

Hoe vet is het als mensen je huis binnenlopen en denken dat ze in een tijdmachine zijn beland! Zorg voor dit verrassingseffect en richt je huis lekker ouderwets in! Want ja ook in de deco- en lifestyle trends is vintage weer helemaal hip. Ouderwetse kleuren zoals geel, oranje of bruin worden weer erg op waarde geschat. En items zoals platenspelers, rariteiten uit de kringloopwinkel of een retro bank geven je huis helemaal een vintage-touch.  Een vintage huis straalt gezelligheid uit en een warme sfeer. Je zult merken dat je je snel thuis voelt in je “nieuwe” inrichting.

Geef een reactie