Ben jij op zoek naar een dosis aan badkamer inspiratie? Lees het hier!

0
2

Wil jij een badkamer waar je direct tot rust komt? Tevens is het handig om de badkamer in te richten met een rustige sfeer zodat je er jarenlang plezier van kan hebben. Ook als je jouw huis wilt verkopen dan is het goed om een badkamer met een neutrale uitstraling te hebben. Zo is de kans groter dat het bij de kopers past. In deze blog geven we je een aantal tips om een rustige en natuurlijke badkamer te creëren. 

 

Het sanitair 

Houd het sanitair zo rustig mogelijk zonder toeters en bellen. Het vervangen van sanitair is namelijk erg duur en dat wil je het liefst zo min mogelijk doen. Investeer ook in een badkamermeubel die een goede kwaliteit heeft. Goedkoop is duurkoop zeggen ze ook wel eens.

 

Een opgeruimde badkamer 

Zorg ervoor dat jouw toiletspullen een vaste plaats krijgen in bijvoorbeeld een mandje of kastje. Zo creëer je geen chaos maar juist een opgeruimde uitstraling. Hierdoor zal je badkamer vele malen groter ogen. 

 

Ga creatief aan de slag met het licht 

Zorg ervoor dat de badkamer goed verlicht is. Dan hebben we het niet alleen over daglicht maar kunstlicht is ook zeer belangrijk. Vermijd donkere hoekjes want dit zorgt ervoor dat de badkamer kleiner oogt. Leuke extra’s zijn bijvoorbeeld om een lichtje te monteren aan de achterkant van de spiegel of verlichting in je inloopdouche

 

Een natuurlijk effect door middel van planten

Planten mogen niet ontbreken als jij een natuurlijke badkamer wenst. Zet er bijvoorbeeld een paar op de grond en speel met verschillende hoogtes. Heb je een kleinere badkamer? Kies dan bijvoorbeeld voor een hangplant. 

 

Natuurlijke accessoires 

Houdt de kleuren aan de muren of sanitair dus rustig. Zo is de kans groot dat jij jouw badkamer jaren later nog mooi vind. Sfeer creëer je met hippe accessoires zoals handdoeken, wc borstels, wasmand en natuurlijke geurstokjes. 

Tegels met een natuurlijke print

Tegels zijn een zeer belangrijk onderdeel van je badkamer. Vloer- en wandtegels van hout, marmer beton of natuursteen passen dan ook perfect bij een natuurlijke badkamer. Hout is niet altijd even geschikt voor vochtige ruimtes, maar keramische tegels zijn kun je bijvoorbeeld wel krijgen met natuurgetrouwe prints. Z

 

Duurzame opties 

Duurzaamheid is een steeds meer besproken thema. We zijn ons inmiddels er allemaal van bewust dat we zorgvuldig om moeten gaan met natuurlijke bronnen. Zo ook met het douchewater bijvoorbeeld. Zoek jij naar een duurzame optie zodat jij zorgeloos kunt douchen? Kies voor een waterrecycling douche! Met deze douche bespaar je namelijk wel zo’n 80% aan water en je merkt niet eens dat het water gerecycled is.