Al het speelgoed voor een paardenmeisje

We kennen er vast allemaal wel een. Een meisje dat helemaal weg is van paarden. Niets is genoeg en alles moet met paarden te maken hebben. En dat is natuurlijk ook nog eens geen goedkope hobby. 

 

Geen geld voor een echte pony?

Dat is helemaal niet erg. Het is ook een ontzettend dure hobby. Een hele leuke hobby en sport maar wel een hele dure. En wanneer je daar geen geld of tijd voor hebt, dan is het altijd anders op te lossen natuurlijk. Met bijvoorbeeld Schleich paarden van Schleich boerderij dieren. Zo kan de kamer nog steeds vol staan met paarden waar ze mee kan spelen. 

Het is ook altijd nog een optie om een verzorgpaardje te zoeken. Dan koop je de pony niet zelf en hoef je er ook geen stal voor te vinden wanneer je zelf de grond niet hebt. Maar je kan jouw dochter of zoontje wel op paardrijden doen. Je huurt dan eigenlijk een pony. En dit is natuurlijk ook altijd nog een optie. Net als wanneer je dochter of zoon op een manege gaat rijden. Ook hier hebben ze dan een verzorgpaardje. 

 

Een pony kost veel tijd

Wanneer je op paardrijden gaat, dan kost dit natuurlijk veel tijd. Want je moet de pony verzorgen en dat betekend ook elke dag eten geven, zorgen dat ie voldoende drinken heeft en de stal uitmesten. En dan komt daarnaast ook het poetsen en verzorgen bij. En uiteindelijk ook het trainen. Want wanneer je gaat rijden ben je zo een dik uur verder. En dan ben je van te voren nog lekker aan het borstelen en achteraf ook nog even een beetje zodat de pony daarna weer lekker de wei in kan. En je gaat al snel 3 tot 5 keer in de week rijden. Want je traint niet alleen je zelf, maar ook de pony en die moet natuurlijk ook in beweging blijven. Dus dan kom je er met 1 of 2 keer in de week niet van af. Vooral wanneer het je eigen pony is. Volg je les op een manege, dan is het ook weer zo dat de pony's vaker gereden worden ook door andere mensen. Dus dan heb je vaak aan 1 keer in de week wel voldoende. Maar dat is allemaal anders wanneer je een eigen pony hebt. Het is ook een hele commitment die je aan gaat natuurlijk wanneer je een eigen pony in de wei hebt staan.