Ijs en koelvitrines onmisbaar voor elke horecazaak

Ben je een startende horecaondernemer die liever niets aan het toeval overlaat? Je hebt dan al vast gemerkt dat je veel nieuwe apparatuur nodig hebt. Sommige materialen zijn zelfs een must om je zaak tot een succes te maken. Je wil dat je gasten altijd tevreden zijn en dat je alle hygiënische keuringen doorkomt, zodat je je vergunning behoudt. Weet dan dat je hoe dan ook een ijsblokjesmachine en een koelvitrine nodig hebt. In dit artikel lees je waarom. 

Waar heb je ijs voor nodig?

Ijs in de horeca is eigenlijk niet weg te denken. Een glas cola smaakt lekkerder met een paar ijsblokjes, zeker op een warme zomerse dag. Hetzelfde geldt voor een glas witte wijn. In een koelvitrine bewaar je eten als vlees, vis en kaas. Dit zijn etenswaren waarop snel bacteriën komen als ze niet koel worden bewaard. Dat wil je natuurlijk voorkomen. 

Verschillende modellen: geschikt voor kleinere zaken 

Heb jij een kleine horecazaak? Ook dat is geen probleem. Je kan een koelvitrine of ijsblokjesmachine kopen als tafelmodel. Dat is handig voor in een kleine keuken of opslagplaats. Heb je toch meer ruimte en ontvang je daarom meer gasten? Dan is een grotere machine handiger. Als je wil weten wat voor jouw zaak de beste maat is, laat je dan adviseren door de leverancier die de machines verkoopt. 

Hoe werkt een ijsblokjesmachine?

Een ijsblokjesmachine werkt op dezelfde manier als het handmatig maken van ijsblokjes. Een sjabloon wordt gevuld met water. Door de vrieskou wordt het water ijs. Het verschil zit alleen in de wachttijd. Een elektrische machine bevriest het water veel sneller. Een elektrische ijsblokjesmachine is wel kostbaar. Het alternatief is voorverpakte ijsblokjes kopen en die in een koelvitrine bewaren. Het is aan jou wat de voorkeur geniet. 

Wat zijn de consequenties als je geen koelmachine hebt?

Als je geen koelvitrine of koelkast in je horecazaak hebt staan, heeft dat verregaande consequenties. Etenswaren als vlees, vis of kaas kun je niet gekoeld bewaren. Als dit in de warmte ligt is het een broeinest van bacteriën. Daar worden de gasten weer ziek van. Neem dit risico dus niet. Als de Voedsel- en Warenautoriteit dit tegenkomt verlies je je vergunning en mag je niet open met je zaak. Daarnaast zullen gasten niet meer terugkomen en slechte reviews achterlaten op internet. Is een ijsmachine of koeler erg duur? 

Dat hangt er helemaal van af. Een grotere maat is duurder dan een kleinere machine. Laat je dus goed adviseren over het juiste model voor jou. Dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Je kan ook besparen op een ijsblokjesmachine en voorverpakt ijs kopen die je bewaart in een vriezer.