Dagenlang buiten zitten

Het is heerlijk om in de tuin buiten te zitten, zeker in de warmere maanden. Overdag is het zweten, maar ’s avonds kan het toch best afkoelen. Om ook bij deze koelere temperaturen van het weer te genieten, is er wat verwarming nodig. De hitte hiervan creëert warmte in de tuin, waardoor er dagenlang buiten gezeten kan worden.

Vuurschaal

De eerste manier om de warmte te creëren, is door middel van een vuurschaal. Een vuurschaal is precies wat de naam doet denken: een schaal waar een vuurtje in gehuisd kan worden. Het geeft een bijzondere sfeer aan de tuin, zeker bij iets moderner uitziende tuinen. De oog wordt er meteen naar getrokken, maar het is niet alleen goed voor decoratie. Een vuurschaal helpt natuurlijk ook om warm te blijven en kan daarnaast nog dienen als barbecue! Wanneer er een rooster op gelet wordt, is het klaar lekker eten op te bakken. Zo blijft de schaal gemakkelijk de hele avond aan!

Vuurschalen bestaan er in veel soorten en maten, waardoor deze op vrijwel elk terras passen. Als het vuur veilig aangestoken wordt, is er geen brandgevaar. Dit komt omdat vuurschalen voornamelijk gemaakt worden van gietijzer, wat goed tegen hitte kan. Let er wel op dat de vuurschaal op een stevige ondergrond moet staan. Aanbevolen wordt een stenen ondergrond. Daarnaast is het minder handig om de vuurschaal te gebruiken bij erg winderig weer, omdat het rook, de vonken en rondvliegend as verstoring kan brengen.

Buitenhaard

Een buitenhaard is perfect om warmte te creëren buitenshuis. Buitenhaarden komen in veel verschillende stijlen, waardoor er voor elke tuin wel een perfecte haard te vinden is. Er bestaan ook modellen met een deurtje, wat fijner is voor mensen met kinderen. Daarnaast kan er gekozen worden voor een model met of zonder houtopslag. Het werkt dus ook zeker voor mensen met iets minder plek in de tuin! Bij overdekte terrassen kan er misschien beter gekozen worden voor elektrische haarden. Deze geven dezelfde warmte af, maar zijn iets veiliger met overdekking.

Inbouwbrander

Een inbouwbrander geeft de optie om van elke gewone tafel een bijzonder vuurtafel te maken! Inbouwbranders zijn haarden op gas die in een tafel gezakt kunnen worden, waardoor er een vuurtje op de tafel zelf bestaat! Hierdoor kan de buitentafel het hele jaar door gebruikt worden, zowel wanneer het vuur aanstaat als wanneer dit uit is. Om te zorgen voor extra veiligheid, bestaan er glazen stolpen. Deze zorgen ervoor dat de wind minder tot geen invloed heeft op het vuur en bieden meer veiligheid wanneer er kinderen bijzijn.

De vuurschaal, buitenhaard en inbouwbrander zijn alle drie leuke en veilige manieren om langer van het goede weer te genieten! Zeker aanraders dus.