Bouw je eigen computer met computer onderdelen

computer onderdelen

Wil jij ook een nieuwe computer maar vind je alles zo duur? Waarom bouw je hem niet zelf met computer onderdelen? Wij hebben het ook gedaan en met vallen en opstaan hebben wij uiteindelijk een aantal supercomputers gemaakt. Zelf een computer bouwen is niet moeilijk, maar heeft wel een aantal voor en nadelen. Wil je een nieuwe computer? Maar vind je alles zo duur? Bouw ‘m zelf! Ik heb het ook gedaan met Intel onderdelen en ga je de moeilijkheden en voor- en nadelen vertellen. Snel aan de slag dus!

Een laptop of een pc?

Weet je al of je een laptop of een pc wil hebben? Ze hebben beiden voor- en nadelen: een laptop kan je overal mee naartoe nemen, maar kost in vergelijking met een desktop meer geld (als je dezelfde computer onderdelen wilt hebben). Bedenk eerst hoeveel geld je wil uitgeven en neem vooral de voordelen van een pc in ogenschouw:

  • De hardware in een desktop computer is nog altijd sneller en levert betere prestaties dan vergelijkbare hardware in een laptop.
  • De video hardware in een laptop kan nooit die hoge prestaties leveren die in een desktop computer wel mogelijk zijn. Dit maakt de keuze voor een desktop computer voor de hand liggend voor serieuze gamers die uitstekende grafische prestaties van hun computer verwachten.
  • Een goede grafische kaart, zorgt niet alleen voor goede prestaties op grafisch gebied, maar geeft ook nog eens een veel beter beeld en betere kleurechtheid. Iets wat met name erg belangrijk is voor mensen die veel en intensief met grafische bestanden werken.
  • Een desktop computer is ergonomisch beter. Omdat u met een desktop beter in staat bent de diverse onderdelen zoals beeldscherm en toetsenbord nauwkeuriger te plaatsen op de voor u ideale afstanden.
  • Het toetsenbord en de muis, maar ook de grootte en het type beeldscherm kunt u helemaal naar eigen wens bepalen.
  • Wanneer er een hardware onderdeel van een desktop computer kapot gaat, is deze doorgaans vele malen eenvoudiger en dus ook sneller te vervangen dan bij een laptop. Over het algemeen zijn de hardware onderdelen voor een desktop computer tevens een stuk eenvoudiger te verkrijgen dan voor een laptop. En dus vaak ook goedkoper.
  • Een hardware upgrade is bij een desktop computer het spreekwoordelijke fluitje van een cent. Wilt u bijvoorbeeld een grotere harde schijf in uw computer, een extra harde schijf, meer intern geheugen of een snellere brander, dan is dat in een desktop computer zo geregeld.

Alles wat je nu nog nodig hebt zijn computer onderdelen en tijd. Bouw je computer alleen of met vrienden. Dat is wel zo gezellig natuurlijk!