Koelvitrines zijn superkoel!

koelvitrines

Ik weet niet of jullie dit weleens ervaren hebben, maar ik word altijd ontzettend blij als ik een ouderwets bakkerijtje binnen stap en alle taarten, cupcakes en andere heerlijke baksels prachtig liggen uitgestald achter glas. Je krijgt er gewoon meteen honger van. Dat beeld zou echter heel anders zijn zonder de koelvitrines.

Waar zie ik koelvitrines?

Een koelvitrine wordt natuurlijk niet alleen gebruikt door bakkerijen. Er zijn ook nog eens verschillende soorten koelvitrines. Je hebt de lange, lage vitrines zonder glas ervoor en met meerdere schappen, die vaak worden gebruikt in supermarkten. Meestal zie je deze vitrines op de vlees- en zuivelafdeling. Ook zijn er wat hogere koelvitrines, die tevens ook dienen als toonbank. Deze vitrines hebben vaak een plexiglas voorkant. Hierdoor kunnen klanten wel zien wat er in zit maar kunnen ze er niet zomaar bij. Dit soort koelvitrine gebruikt men vaak in bakkerijen, slagers en andere winkels waar de klant afrekent aan de toonbank. Ook zijn er koelvitrines die in zelfbedieningsrestaurants gebruikt worden, deze zijn meestal gevuld met ijs en hebben maar 1 laag.

Koelvitrine 101

Het stalen frame en de plexiglas buitenkant (de meeste supermarktvitrines hebben deze dus niet aan de voorkant, maar soms wel aan de zijkanten) maken de koelvitrine tot een betrouwbare manier om dingen zowel te displayen en koel te houden. Sommige vitrines koelen met een ijslaag of met koelbuizen, anderen dienen niet persé als extra koeling, maar meer als een bewaring van de temperatuur die een product op dat moment heeft. Het is een mooie en tegelijkertijd efficiënte manier van het zowel veilig en gezond bewaren van je product als het aantrekkelijk uitstellen voor de klant.

Begin je dus je eigen winkel of zoek je nieuwe mogelijkheden voor je supermarkt, dan is een koelvitrine zeker een aanrader. Zo laat je je producten er mooi uit zien maar hou je ze ook goed voor de klant. Dit is zeker bij etenswaren erg belangrijk. Dit product is superkoel, toch?