Grote modenamen uitgelicht: Guess

guess

Guess is echt uitgegroeid tot een van de grotere namen in de kledingindustrie. Nu is het alleen wel zo dat dit merk het net even anders doet dan anderen, ze hebben toch wel een ander uitstraling dan een merk zoals Louis Vuitton. Deze richt zich nog altijd op het hoogste segment die het leuk vinden om te pronken met de kleding. Guess is echter een vele malen goedkoper dan deze Italiaanse designer merken, hierdoor is het een merk wat voor iedereen geschikt zal zijn. In dit artikel gaan we beter kijken naar het doel en het ontstaan van Guess.

De missie van het merk Guess

Guess kan gezien worden als een modern merk, dit is wel terug te zien aan het uiterlijk van de kleding. Er zijn heel wat dingen die op naam van Guess staan, zo zijn ze niet alleen maar bezig met het maken van shirts, broeken en jassen. Er zijn ook ontzetten veel soorten horloges te vinden van merk, dit zorgt voor een enorm aanbod van Guess producten. De uitstraling van het bedrijf is nog altijd gericht op jonge mensen, je vindt hier maar weinig kleding voor ouderen. De kleding heeft toch een jeugdig karakter. Zo zijn de truien over het algemeen strak gesneden, dit is voor de jongeren prettiger dan een losse trui.

Ook de handtassen van Guess zijn erg modern in verhouding tot andere merken, de damestassen zijn dan ook nog altijd ontzettend populair. De meest gebruikte kleur bij Guess is toch wel zwart, dit is dan ook echt de kleur die centraal staat bij het merk. Vaak wordt er gebruik gemaakt van diverse tinten zwart voor het maken van een contrast, of er wordt een enkele felle kleur toegevoegd om zo te zorgen voor wat afwisseling. Dit zien we vooral bij de truien en de jassen van dit hippe merk. Deze zijn altijd weer bijzonder om te zien. Bij Guess is het dus vooral simpel, maar deze simpelheid maakt het wel een prachtig merk om te kopen.

De weg naar de top

Het heeft vrij lang geduurd voordat Guess echt bekend werd in ons koude kikkerlandje, dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het merk nog niet in zoveel winkels was te vinden. De schaarste zorgde ervoor dat lang niet iedereen het kende. We zien nu steeds meer producten van Guess kleding op de markt komen dat dit oude beeld niet meer van deze tijd is. Guess is een prima merk voor de mensen die voor een lage prijs goede kleding willen kopen, de prijzen zijn namelijk helemaal niet zo hoog als we dit vergelijken met kleding van de andere bekende Italiaanse warenhuizen. Op dit moment zal je nog goedkoper kunnen shoppen, de wintercollectie komt er aan. Dit houdt in dat de zomercollectie flink in de aanbieding zal zijn.