Een dip? Is dat nou waar ik in zit?

0
3

Je kent het wel, die lange school en werkdagen. Of tentamenweken en veel meer andere belangrijke zaken waar je mee bezig bent. Soms word het ons even teveel en raken we in een dip. Als je eenmaal in een dip terecht komt, is het heel erg moeilijk om hier uit te komen. Je voelt je nutteloos, je hebt geen energie meer en je motivatie om verder te gaan met dit alles is ver te zoeken. ‘’Hoe komt dit nou­­? ‘’vraag je jezelf af.  Vaak weten we niet eens hoe we überhaupt in een dip terecht zijn gekomen, maar dat is meestal niet waar we mee bezig zijn. Hoe komen we hieruit?! Dat is het enigste waar je de hele dag aan denkt. Je vraagt al je vrienden en vriendinnen om je heen of ze dit ook wel is hebben meegemaakt. Je hoopt dat ze tips en tricks hebben om hier zo snel mogelijk uit te komen. Maar helaas … zij kunnen jou meestal niet helpen.

Voel je weer fris, fruitig en vooral niet meer nutteloos!

Ik ga je een aantal tips geven om zo snel mogelijk uit een dip te komen. Besteed meer aandacht aan leuke activiteiten. Bijvoorbeeld concerten bezoeken met je vrienden. Dit is natuurlijk maar een voorbeeld, dus lijkt dit je niets? Zoek dan iets wat de dopemine in je lichaam wel opwekt! Heeft de dip waar je in zit meer te maken met school? Merk je dat je er niet helemaal uit komt met huiswerk? Vind dan een leuk studiemaatje en ga minimaal 1 of 2 keer in de week naar de bieb. Zo heb je iemand die je motiveert om je werk te doen en kun je het tussendoor alsnog gezellig hebben.

De laatste tip

Misschien merk je dat je door je ó zo drukke leven, je vrienden en familie niet ziet en wil je er even tussen uit. Je kunt dan altijd lastminutes vakanties boeken. Verzamel een groepje bij elkaar, en ga opzoek naar een leuke vakantie bestemming. Ergens waar je nog nooit bent geweest of nog nooit van hebt gehoord. Dat maakt het allemaal wat leuker en avonturistisch.  Denk tijdens deze vakantie even niet aan school of werk, maar geniet van de bestemming en de vrije tijd waarover je beschikt. Ga dingen doen die je nooit hebt gedaan, geniet en kom als een uitgerust mens weer terug. Laat alle stress en ellende achter en pak het werk waar je mee bezig was weer op!