Beste plekken voor LED verlichting

Na een tijdje is het leuk om wat te veranderen aan je huis, nu heb je waarschijnlijk geen zin in een grote verbouwing. Gelukkig zijn er ook tal van minder ingrijpende manieren om je huis een nieuwe look te geven. In deze blog zal ik het gaan hebben over het plaatsen van LED verlichting in je huis. Ik zal in deze blog uitleggen wat LED verlichting is, wat  de voordelen zijn van LED verlichting zijn en wat de beste plekken zijn om een inbouwspot voor LED verlichting te plaatsen in je huis.

Wat is LED verlichting?

LED is de afkorting van Light Emitting Diode. Je hebt het waarschijnlijk al tal van keren gezien, want het komt tegenwoordig steeds vaker voor. Led verlichting is dan ook in verschillende kleuren aanwezig. Een bekend voorbeeld van LED verlichting zijn de lampjes in de kerstboom.

Wat zijn de voordelen van LED verlichting

LED verlichting heeft als grote voordeel ten opzichte van andere lampen dat het minder energie kost om licht te maken. Een LED lamp zet ongeveer 50% van de stroom die het verbruikt om in licht. Je zult misschien denken dat dit niet zoveel is, 50% gaat immers ook verloren. Maar als je het gaat vergelijken met andere mogelijkheden tot verlichten zul je gelijk zien hoe goed het is. Energiezuinige TL verlichten zet namelijk maar 35% van de verbruikte stroom om in licht en een gloeilamp slechts 10%. Dit is dan ook waarom gloeilampen zo warm worden en LED lampen niet, de energie die niet in licht wordt omgezet wordt namelijk in warmte omgezet. Buiten dat LED verlichting dus minder stroom kost gaan LED lampen langer mee dan spaarlampen of gloeilampen. Hierdoor zul je ze niet zo vaak moeten vervangen.

Leuke plekken voor LED verlichting

Je kunt LED verlichting op verschillende plaatsen in je huis plaatsen. Een veelgebruikte plek is in de keuken. Een inbouwspotje is namelijk eenvoudig te plaatsen en neemt weinig ruimte in beslag. Hierdoor heb je nog voldoende ruimte om te koken of als opslag van je keukengerei. Een andere leuke plek is de badkamer. Inbouwspotjes geven je badkamer direct een veel chiquere uitstraling, googel voor inspiratie maar is op inbouwspots badkamer en dan ben je waarschijnlijk gelijk overtuigd. Tot slot kan het ook leuk zijn om de inbouwspots in je tuin te plaatsen. Doordat ze zo klein zijn kan je ze gemakkelijk plaatsen. Als je de inbouwspots op de grond plaatst geeft dit een prachtig effect.