Bouw je eigen man cave!

Mancave

Op tv zie je altijd mannen met een eigen kamer waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn. En stiekem zou elke man wel zo’n eigen kamer willen hebben. Heb je nou een ruimte over, ook al is het een kleine ruimte, of wil je de zolder of kelder leegruimen en jouw eigen bat cave maken? Leeg dan deze blog voor een aantal tips.

De tv

In je eigen man cave kan natuurlijk geen tv missen of de voetbal- of darts wedstrijden lekker op de kunnen kijken. Heb je echter niet veel ruimte, dan is het handig om een TV beugel te kopen, zodat je de tv aan de muur kan hangen. Je hebt dan immers niet de ruimte van een tv meubilair nodig

De bank

Om lekker tv te kunnen kijken moet je natuurlijk wel een lekker zittende bank of een grote lounge stoel hebben. Als je echter een man cave binnen budget wilt maken, zou je op Marktplaats kunnen kijken voor een tweedehands bank (soms mogen ze zelfs gratis opgehaald worden), dit kan je immers veel geld schelen.

De computer

Naast lekker tv kijken, wil je misschien ook wel kunnen gamen in de man cave, zodoende is het belangrijk dat je een goede computer hebt. Daarnaast is het belangrijk om een goede ergonomische stoel te hebben, je zit namelijk soms wel uren in dezelfde verkrampte houding en je wilt geen last hebben van je nek of rug na het gamen. Ook deze zou goedkoper op een tweedehands site gevonden kunnen worden. Daarnaast heb je natuurlijk nog een bureau nodig. Heb je niet nog een oud bureau in het huis staan, dan zou je van een aantal houten platen zelf een bureau kunnen bouwen. Zorg wel dat deze platen goed gevijld zijn, je wilt geen splinters krijgen tijdens het gamen.

De spelletjes

In een echte man cave hoort natuurlijk een biljarttafel of een pingpongtafel. Echter nemen dit soort tafels veel ruimte is en hebben de meeste mensen geen oneindige ruimte. Zodoende is het handig om een aantal spellen te kopen die na het spelen ingeklapt kunnen worden en zodoende minder ruimte innemen. Voorbeelden hiervan zijn een inklapbare voetbaltafel, een inklapbare pingpongtafel of een inklapbaar arcadespel.

De drank

Het voordeel van een eigen man cave is natuurlijk dat je je eigen ruimte hebt, zodoende wil je natuurlijk niet om het half uur naar de keuken moeten lopen voor een koud drankje. Zodoende is het dus fijn om een mini koelkast in je man cave te hebben, zodat je altijd koud bier binnen handbereik hebt.