Vind de perfecte herenfiets

Is de fiets die je nu hebt aan het eind van z’n latijn? Zou je graag elke dag naar je werk of opleiding fietsen, maar is dat echt een no go met de fietsen die nu in de schuur staan? Misschien is het dan tijd om jezelf te trakteren op een mooie nieuwe herenfiets. Maar hoe koop je nou de perfecte fiets, die precies bij jou past?

Al die fietsen

Nederland is een fietsland, natuurlijk, en het aanbod is enorm. Je hebt zo veel verschillende soorten, alleen al bij een herenfiets. Je hebt elektrisch, niet-elektrisch, met of zonder versnellingen, met of zonder handrem, met of zonder stang, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dus, hoe zorg je nou dat je uit al die opties de beste selecteert?

Meneer, waar gaat U heen?

Denk allereerst na over hoe je de herenfiets gaat gebruiken. Ga je er elke dag een flink stuk mee fietsen naar en van je werk? Is hij alleen voor in het weekend, voor als je partner graag samen fietst? Dit kan een verschil maken in hoeveel geld je wilt uitgeven aan je herenfiets. Als je hem elke dag gaat gebruiken is het logisch dat je een sterke fiets aanschaft van hoge kwaliteit. Wat ook nog handig is om te onthouden, is hoe je de fiets op kan slaan. Heb je een schuurtje, of staan de fietsen bij jou buiten? Een fiets met weinig onderhoud is altijd handig, maar zeker als de fiets vaak in de regen staat en/of gebruikt wordt in regenachtig weer, is een kettingkast perfect. Dit beschermt je ketting tegen roesten en zorgt ervoor dat die dus veel langer meegaat.

Een stadsfiets is goed voor je als je korte stukken fietst; van en naar je werk als het dichtbij ligt, van en naar de supermarkt, dat soort dingen. Maar het zachte zadel en de rechte fietshouding is voor langere tochten weer minder fijn. Als je ook langere afstanden wilt fietsen, dan is een hybride herenfiets perfect. Je zit hierop meer in een sportieve fietshouding, wat fijner is voor je knieën, maar ze hebben ook bagagedragers, spatborden en kettingkasten, dus je hebt nog altijd de voordelen van een stadsfiets.

Denk dus goed na hoe je de fiets gaat gebruiken en waar je plek hebt om hem op te slaan. Oh, en weet je nog hoe je banden moeten plakken? Misschien even oefenen.