dubbele wastafel
Koel Nieuws

Tips voor het kiezen voor de badkamer van je dromen

Er zit vaak wel wat tijd tussen het veranderen van je badkamer. Zo een verbouwing is niet niks, kost veel geld en wil je graag goed gedaan hebben. Vaak is er een moment waarop je gevoel begint toe te nemen dat het misschien wel tijd is om aan zo een verbouwing van de badkamer te beginnen. Na een tijdje is de badkamer waarschijnlijk niet meer wat het was en wil je graag de wensen die je nu hebt, verwerken in de nieuwe badkamer. Om een badkamer van je dromen te krijgen, moet je over veel dingen nadenken. Er zijn natuurlijk verschillende stijlen en manieren waarop je een verbouwing kan aanpakken. In deze blog vind je tips voor de badkamer van je dromen.

Inspiratie opdoen

Het is belangrijk dat voordat echte keuzes worden gemaakt, je inspiratie opdoet. Met deze inspiratie wordt het maken van keuzes makkelijker en weet je ongeveer hoe je wilt hoe de badkamer eruit gaat zien. Op platforms zoals Pinterest, is veel van deze informatie te vinden. Je vindt hier veel foto’s op basis van steekwoorden en verwijzingen naar blogs met eventueel veel nieuwe inspiratie en ideeën. Je komt heel veel verschillende soorten inspiratie tegen, waarin vooral de trends van nu. Voorbeelden van deze trends zijn een dubbele wastafel, natuurlijke kleuren, betegelde douchecabines etc. Deze trends kun je meenemen in je overweging als je denkt dat het goed bij de nieuwe badkamer zal passen. Tijdens deze inspiratie sessies kom je vaak achter de kleuren en materialen die je leuk vindt, zodat je dat niet meer hoeft te bepalen. Ook het lopen door woonwinkels en bouw winkels kunnen helpen met het opdoen van inspiratie. Zo kun je zien wat er beschikbaar is en hoe dat samen zal staan.

Keuzes maken

Na het opdoen van inspiratie is vaak duidelijk geworden wat de sfeer en het algehele idee van de badkamer is. Dan is het tijd om ook echt de keuzes te gaan maken wat betreft de materialen, kleuren en details. Het is goed om na te denken over de gevolgen die bepaalde keuzes zullen hebben. Donkere kleuren kunnen bijvoorbeeld een chique, maar ook sombere en donkere sfeer veroorzaken. Daarnaast zijn sommige materialen makkelijker schoon te maken dan anderen en zo kan je nog wel even doorgaan. Ook de details komen bij het maken van deze keuzes aan bod: nemen we wel of geen tapijt, hoe bergen we spulletjes op, hoe krijgen we een bepaalde sfeer of welke bestaande spullen kunnen we in deze nieuwe badkamer verwerken.

Na deze stappen ben je klaar om te verbouwen en kun je de mensen inschakelen die je nodig hebt om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt natuurlijk mensen inhuren of het zelf doen, maar wat zeker is, is dat het de badkamer van je dromen zal worden.

Geef een reactie