Vanaf nu betere resultaten behalen

0
3

Niet iedereen is even goed in bepaalde vakken. Je wilt natuurlijk alles kunnen snappen en ook goede cijfers halen voor een toets of examen. Hoe hard je ook leert en hoe vaak je je docent ook vraagt om uitleg. Of steekwoorden opschrijft van de whiteboard. Het lukt je gewoon niet en je wil bijna de hoop opgeven dat je het misschien ooit wel zal snappen. Iedereen met de struggle is hier op de juiste plek, want ik snap precies hoe jullie je voelen. Ik ben daar ook geweest.

Eerder aan de bel trekken

Vooral met het vak wiskunde. Ik bleef maar uitleg vragen en sommen opnieuw berekenen. Maar als het op de toets aan kwam liep ik bij de eerste vraag al vast. Hierdoor raakte in helemaal in paniek en kon las ik de overige verkeerd. Waardoor ik weer verkeerde berekeningen maakte en voor de zoveelste keer we een onvoldoende behaalde. Ik durfde niet meer met me rapport thuis te komen, omdat ik het gevoel kreeg dat me moeder gewoon dacht dat ik er echt me best niet voor deed. Maar een van de fouten die ik ben begaan is dat ik niet eerder aan de bel heb getrokken, maar altijd pas op het laatste moment. Ik wil jullie hier voor behoeden zodat jullie dit niet hoeven mee te maken. Inplaats dat je pas in de zelfde week van de toets uitleg vraagt, doe het een aantal weken van te voren. Hoe langer je de stof herhaald, hoe beter je het onthoud. Dit denk je te kunnen onthouden 1 a 2 dagen van te voren, maar dat is helaas niet zo.

Betere resultaten

Ik ga in deze blogs tips geven over hoe je beter kunt gaan leren en dus betere cijfers kunt behalen.

Stop onmiddellijk met uren achter elkaar te leren. Je denkt dat je alle informatie opslaat, maar je verliest er juist info mee doordat je zoveel in je hoofd probeert te stampen. Begin met een half uur leren en neem dan 5 tot 10 minuten pauze. Hoe langer je leert, hoe langer je jezelf rust mag geven. Dus is langer leren meer iets voor jou? Leer dan bijvoorbeeld een uur en neem vervolgens een half uur pauze. Zo heeft je brein ook de tijd om alle informatie rustig op te slaan.

Als laatst! Neem jezelf op terwijl je de stof hardop aan het lezen bent. Beluister deze dan op elke moment van de dag terug. Je onthoud beter wat je hoort dan wat je leest. Daarom is het ook beter om hardop te lezen.