Laminaat is een fijn materiaal voor de vloer

  Laminaat is namelijk zeer duurzaam, verkrijgbaar in alle denkbare soorten en kleuren en ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Het is dus niet zo vreemd dat veel mensen nog steeds kiezen voor laminaat! Een bijkomend voordeel is dat je dit type vloer redelijk gemakkelijk zelf kunt leggen. Het is een kwestie van instructiefilmpjes kijken en het juiste gereedschap (en handige vrienden) in huis hebben. Je legt een laminaatvloer altijd op een ondervloer. Maar welke ondervloer kies je?

  Een ondervloer voor laminaat

  Voor je je nieuwe laminaatvloer gaat leggen, moet je goed nadenken over de soort ondervloer. Heb je een huis zonder vloerverwarming, maar met nette houten of betonnen ondervloeren? Dan zijn de bekende groene platen prima geschikt. Heb je, zoals ik, een huis met vloerverwarming en vloerkoeling, dan mag de ondervloer niet te dik zijn. Anders gaat het hele effect van de verwarming dan wel koeling verloren. Ook kan het zijn dat je in een appartementencomplex of flat woont waar laminaat alleen na goedkeuring van de geluiddempende ondervloer is toegestaan. Een ondervloer zie je dus weliswaar niet, maar kan een heleboel doen voor jouw woongenot en het woongenot van je (beneden-)buren.

  Welke laminaatvloer kies je?

  De keuze is namelijk enorm. Ga je voor extra brede planken? Wil je een tegelpatroon? Heb je bedacht dat je de vloer in een visgraatpatroon gelegd wil hebben? Allemaal opties en dan heb ik het nog niet eens over de kleur of de randen van het laminaat. De kleuren zijn zo goed als onbeperkt. Je kunt iedere houtsoort kopen die je maar wilt als je wilt dat je laminaatvloer op een houten vloer lijkt. Maar je kunt ook kiezen voor kekke kleurtjes en zelfs leuke prints. Het is maar net wat jij wilt. En wil je planken die precies aansluiten of heb je ze liever met een v-groef ertussen? Alles kan!

  Het leggen van deze vloer is niet moeilijk

  Hele volksstammen doen het en dus kan jij het ook. Oké, misschien heb je een beetje hulp nodig, maar ook dat komt wel goed. Zie je het zelf leggen van je laminaat niet zitten? Dan kun je de Laminaat en Parket Legservice inschakelen. Je weet dan 100% zeker dat je vloer prachtig komt te liggen en ook dat de plinten deze keer wel op hun plek komen. De prijs voor het leggen is per vierkante meter. Je kunt hier meer over lezen op de site, maar je kunt er ook voor kiezen om één van de winkels te bezoeken en daar het een en ander door te spreken.