Een modern bedrijf opzetten met een ouderwetse mindset

0
4

Ouderwets bedrijf

Een van de problemen die veel oudere generaties die jaren geleden een bedrijf zijn gestart is dat ze niet mee kunnen met de huidige technologische ontwikkelingen. Dit betekent niet dat deze bedrijven niet nog goed kunnen lopen als ze een sterke voet in de markt hebben maar zelfs voor deze bedrijven betekent het dat er nog veel meer te halen valt.

Dit kan gedaan worden door een moderne E-commerce marketingstrategie te implementeren. Maar hoe wordt dit gedaan als de mindset van een bedrijf ouderwets is. Dit is wel degelijk mogelijk. Een van de eerste dingen die een bedrijf kan doen is jongere mensen aan te nemen die verstand hebben van E-commerce marketing. Deze mensen zijn opgegroeid met het internet en sociale media en zullen dus veel sterker zijn in deze tactieken.

Nieuwe strategie

Voor veel oudere bedrijven is een internet marketingstrategie intimideren maar men moet onthouden dat de klassieke marketingstrategie├źn nog altijd werken. Dezelfde psychologie kan nog altijd toegepast worden. Het enige verschil is dat met de juiste kennis van internet marketing de marketing nog veel effectiever kan worden toegepast. Om een voorbeeld te geven kijken we naar Facebook adverteren. Met facebook advertenties kun je heel specifiek groepen selecteren die ideaal zijn om jouw product of service aan te verkopen

Ik werkte zelf als festival organizer en met Facebookadvertenties kunnen we specifiek de jongeren targeten die geïnteresseerd zijn in de soort muziek die het festival aanbied. Daarom is E-commerce marketing zo effectief. Met een klassieke televisiereclame bijvoorbeeld heb je helemaal geen controle over wie je bereikt. Je kunt je doelgroep bereiken, jongeren bijvoorbeeld, maar een groot percentage van de mensen die de advertentie ziet kunnen ook ouderen zijn.

Social media

Daarom kan zelfs een ouderwets bedrijf er het beste voor kiezen om voor een modernere marketingstrategie te kiezen. Het feit is dat hoe vroeger je erbij bent hoe beter. Deze manier van marketen zal in de toekomst alleen nog maar groter worden. Bedrijven die achterblijven zullen uiteindelijk vergeten worden. Huur daarom jongere mensen in om de mindset van je bedrijf jong te houden. Op deze manier kan je bedrijf ook nog in de komende decennia geld blijven verdienen en relevant blijven. De technologie gaat steeds sneller vooruit dus innoveren zal altijd belangrijk zijn. Ikzelf gebruik deze marketingtechnieken ook en kan spreken over hoe effectief ze zijn. Begin daarom zo snel mogelijk met deze technieken implementeren.