Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Soms ben je toe aan een nieuwe uitdaging in jouw carriere. En dat kan verschillende redenen hebben. Of je nu gewoon in een sleur bent beland, iets nieuws wilt leren of gewoon het werk eigenlijk niet meer leuk vindt, heb jij wel een reden om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Of je nu in hetzelfde werk gebied blijft of juist niet, er is altijd wel een vacature die jou kan helpen aan een nieuwe uidaging. Maar waar ga jij naar kijken? Want je hebt natuurlijk verschillende vacatures, denk aan een operator vacature of wil jij juist de horeca in en ga jij kijken naar keuken vacatures?

Maar wanneer je gaat kijken naar een nieuwe uitdaging, dan ga je natuurlijk wel met een paar punten rekening houden. Want dan kan je ook gericht gaan kijken naar de verschillende vacatures en kan je afstrepen want niet aan jouw lijstje voldoet.

 

De omgeving waar het bedrijf is

De een is wel bereid om kilometers te rijden naar zijn werk en de ander blijft liever wat dichter in de buurt werken. Dat is natuurlijk voor iedereen anders. Het ligt er ook aan of het wel in jouw dag planning past. Want stel, je hebt kinderen die je in de ochtend moet wegbrengen of in de middag moet ophalen. Dan is het natuurlijk wel handig dat je niet elke avond, of ochtend eventueel, in de file staat. Dan is het handig om dichter bij huis te werken dan kilometers verder op. En dan is Nederland misschien niet zo groot, maar reistijd kan veel tijd in beslag nemen.

 

Het aantal uren die jij beschikbaar moet zijn

Dit is ook altijd wel een punt waar veel mensen goed naar kijken. Want ben jij bereid om fulltime te werken, dan neem je natuurlijk minder snel genoegen met uren voor een parttime baan. En dat is ook logisch, want je wilt natuurlijk wel geld verdienen. En dan moet je wel gaan zoeken naar de uren die je wilt werken. Zo kan het ook andersom werken, want wil je het liefst parttime gaan werken, dan ga je ook niet snel fulltime werken.

 

De branche waar jij in wilt gaan werken

Dit is natuurlijk ook wel een belangrijk punt. Want je hebt wel een voorkeur van het soort baan waar jij aan de slag wilt. En dan waarschijnlijk ook wel een bedrijf wat jouw voorkeur heeft. Dan is het logisch dat jij ook daar op gaat kijken voor een vacature.