Kinderspeelgoed wat goed is voor de ontwikkeling van je kind

0
5
trampoline

De zomer komt er weer aan en dit betekent weer lekker buiten spelen. Je mag tegenwoordig al erg blij zijn als je kind nog wilt buiten spelen. De aandacht gaat de laatste tijd veel meer naar computerspelletjes en mobieltjes toe. Buiten spelen is natuurlijk veel gezonder en het is beter voor de ontwikkeling van je kind. Of je kind nou op een mooie zomer dag heel de dag op zijn mobiel spelletjes zit te spelen of dat hij of zij gewoon lekker buiten aan het spelen is met andere kinderen. Het is erg belangrijk dat je de juiste keuzes maakt voor je kind. Dit kan veel gevolgen hebben voor later.

Computer spelletjes verminderen

Door alle reclames en advertenties worden veel kinderen gehersenspoeld en willen ze alleen nog maar die ene videogame. Toch moet je als ouder proberen om je kind zo min mogelijk digitaal te laten spelen. Af en toe is het natuurlijk erg leuk en dat kan ook geen kwaad maar je moet het wel beperkt houden. Alle beeldschermen, mobieltjes, computers of tablets, stralen blauwlicht af. Blauwlicht is heel erg slecht voor de ogen. Zelfs bij volwassenen kan het op langere termijn ervoor zorgen dat je blind raakt. De ogen van kinderen zijn nog niet eens helemaal ontwikkelt dus voor je kind is dit blauwe licht helemaal slecht. Een ander nadeel van computer spelletjes is dat het vaak vijandige spelletjes zijn. Vaak komen er geweren en bloed in voor en dit is niet erg bevorderlijk voor je kind.

Meer buiten spelen

Het is natuurlijk veel beter voor je kind om lekker in de frisse lucht buiten te spelen. Als je vlakbij je huis een leuk speeltuintje hebt kan je je kind daar lekker in laten spelen. Heb je nou niet deze luxe dan kan je zelf wat aanschaffen voor in de tuin. Een voorbeeld hiervan is een leuke trampoline. Ze zijn er in allerlei groottes en hoogtes dus voor elke leeftijd is er wel een geschikte trampoline. Als het nou een wat minder mooie dag is om buiten te spelen en het regent bijvoorbeeld dan kan je je kind altijd ander leuk speelgoed geven. Kies bijvoorbeeld voor een leuk kleurboek of een blokken puzzel. Door een blokken puzzel te kiezen met verschillende kleuren en maten kan je kind gelijk vormen leren te benoemen met de bijpassende kleuren. Door een kleurboek te geven kan je je kind leren om binnen de lijntjes te tekenen. Zo’n tekening kunnen ze bijvoorbeeld ook voor iemand maken als cadeautje.