Jij wil een coole vakantie!

Rondreis Bali

Ja ja, het is weer zomervakantie. De tijd van het jaar dat heel Nederland ligt te bakken op het strand, mooi wil wezen op een van de talloze festivals en eindeloos wil flaneren op terrasjes met een drankje in de hand. En als je dan op vakantie gaat, dan kies je graag voor een coole bestemming. Want jij wilt natuurlijk wel een denderde vakantie, die helemaal past bij jouw coole lifestyle! In deze blog geef ik je een paar tips voor een onvergetelijke zomervakantie.

1. Maak een verre reis

Je kan op vakantie naar Belgiƫ, maar je kan natuurlijk ook de blits maken met een reis naar een verre bestemming! Want dat is pas echt cool. Over de hele wereld heb je toffe bestemmingen, die allemaal op jou liggen te wachten. Wat dacht je van surfen in Australiƫ, hiken door de jungles van Zuid-Amerika of een roadtrip door Afrika? Ik zeg hoe exotischer hoe beter!

Maar het regelen van een verre reis kan best vermoeiend zijn. Wil je echt dagen achter je computer zitten, om te researchen hoe je nou van dat ene afgelegen dorpje naar die volgende bijzondere bestemming komt? Ik kies daarom voor gemak en boek mijn verre reizen altijd via een reisorganisatie. Zij zorgen ervoor dat alles goed geregeld is, en ik hou heel veel tijd over om andere coole dingen te doen. Eind augustus ga ik bijvoorbeeld op een rondreis Bali, super veel zin in!

2. Leer iets nieuws op je bestemming

Niets is zo leuk dan iets nieuws leren op vakantie! En elke bestemming heeft iets anders te bieden. Zit je aan de kust, ga dan leren surfen of zeilen. Duiken kan natuurlijk ook nog. Zit je meer landinwaarts, kies dan voor Survivallen, een kookworkshop inheemse gerechten bereiden of een artistieke cursus schilderen. Daag jezelf uit en ontdek iets nieuws! Dat is pas echt cool.

Een paar jaar geleden heb ik bijvoorbeeld in Australiƫ een cursus over de inheemse culturen en talen gedaan. Als ik ergens ben wil ik graag meer leren over de cultuur en geschiedenis van het land. Zo begrijp je veel meer van wat je ziet, en het is altijd goed om je horizon te verbreden.

3. Wijk af van gebaande paden

Ik hou ervan om mijn eigen pad te kiezen, ook als ik op vakantie ben. Want om met alle andere toeristen op hetzelfde strand te liggen, daar wordt ik niet blij van. Liever kijk ik een strand verderop, waar je dan vaak lekker rustig tussen de locals ligt te bakken. Hetzelfde geldt voor eten. Wat de boer niet kent dat eet hij niet? Dit gaat niet op als ik op vakantie ben. Ik heb de regel dat ik alles proef, ook als het er niet al te uitnodigend uitziet. Maar zo ontdek je wel nieuwe dingen. En kan je thuis vertellen dat je struisvogel, insecten of tropische planten gegeten hebt. Maak er een avontuur van!