Alles over de Unimog

Heb jij wel eens van een Unimog gehoord en vraag jij je af wat dit nou precies is? Dit is een coole kleine vrachtwagen die iets na de Tweede Wereldoorlog op de markt werd gebracht. 

 

De geschiedenis van de Unimog

De naam Unimog stamt af van het Duitse: UNIversal MOtor Gerät. Het betekent niets meer dan een universele motor machine. Sinds 1951 worden deze Unimogs gemaakt door de Duitse autofabrikant Mercedes Benz. Het voertuig is bedoeld voor de landbouw want door zijn formaat en bouw is het super geschikt om over oneffen terreinen te rijden. Ook wordt het voertuig gebruikt in legers als ambulance of brandweerdienst. Tegenwoordig wordt het op veel gebieden gebruikt waar een voertuig nodig is die over oneffenheden kan rijden en nog maar zelden als landbouwvoertuig. 

 

Welke modellen unimogs zijn er? 

In het begin was een Unimog nog maar een simpel voertuig. Ondertussen is het uitgegroeid tot een blitse kleine vrachtwagen en is het voertuig beschikbaar in verschillende modellen. De eerste Unimog had namelijk geen cabine en maar weinig comfort. Nu vind je diverse modellen op de markt met een gesloten cabine en veel beter comfort. De nieuwe Unimogs worden aangevoerd door Dieselmotor en het voertuig kan nu tot wel 90 kilometer per uur rijden. De verschillende modellen die we nu kennen zijn:

  • 70200

  • 2010

  • 411

  • 401

  • 404

  • 421

  • U1000

  • 416

  • 406

  • 403

 

Wat kost een Unimog?

Heb jij een Unimog nodig en ben je benieuwd wat voor prijs hierbij hoort? Net zoals bij auto’s kan de prijs van een Unimog enorm verschillen. Ook zal je moeten overwegen of je liever een tweedehands Unimog koopt of een nieuwe Unimog. Een tweedehands Unimog begint bij een prijs van 19.000 euro maar dit zou op kunnen lopen tot meer dan 100.000. Dit is ook zeer afhankelijk van de kwaliteiten van de Unimog. Als je er een nodig hebt met een kraan vraagt dit uiteraard om een flinke investering. 

 

Waar kan ik een Unimog kopen?

Als je van plan bent om een nieuwe Unimog te kopen kun je informatie opvragen bij Mercedes Benz zelf. Meerdere mensen kiezen ervoor om een tweedehands Unimog te kopen. In dat geval ben je bij Trucks aan het juiste adres. Trucks is de online marktplaats voor gebruikte transportmiddelen. Op een website kun je Unimogs vinden door heel Nederland. Een grote kans dat jij een Unimog vindt bij jou in de buurt. Als je een Unimog hebt gevonden die voldoet aan jouw wensen kun je via de website de eigenaar contacten om een afspraak te maken. 

 

Naast Unimogs vind je op de website ook vele andere transportmiddelen zoals bedrijfswagens, opleggers, graafmachines, vrachtwagen en ga zo maar door. Neem dus snel een kijkje!