Tips om niet te verbranden in de zomer

0
5

De zomer is een heerlijk seizoen waarin je lekker veel buiten kan zijn. Het enige nadeel aan de zomer is dat je het risico loopt om te verbranden. Dit wil je natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Ten eerste ziet het er niet erg mooi uit als je met een rode kop rondloopt. Maar de belangrijkste reden is wel dat verbranden slecht is voor je gezondheid. In deze blog geef ik tips die je helpen te voorkomen dat je verbrandt. 

Het bedekken van je huid

Hoewel het natuurlijk heerlijk om lekker in je bikini op het strand te liggen. Heb je dit echter al net even iets te lang gedaan en begin je te verbranden? Dan is het verstandig om even wat aan te trekken. Trek bijvoorbeeld een shirtje met korte mouwen aan over je bikini. Je schouders en borst zijn plekken die snel verbranden en een shirtje kan dit dus voorkomen. Ook is het slim om voor de zomer een petje aan te schaffen. Je hoofdhuid is namelijk een stuk dat ook snel kan verbranden zonder dat je dat doorhebt. Als je in de felle zon zit is het dus verstandig om een petje op te zetten. 

Naar binnen tijdens deze uurtjes

In de zomer wil je natuurlijk het liefst de hele dag buiten zijn. Toch is het af en toe slim om even naar binnen te verplaatsen. Vooral in de middag is het verstandig om even binnen te gaan zitten. Tussen 12:00 uur en 15:00 uur is de zon op zijn felst. Tijdens deze uurtjes heb je dan ook de grootste kans om te verbranden. Neem dan dus even pauze van de felle zon en ga binnen even achter je Game Computer of de tv zitten. Je huid kan dan ook weer even tot rust komen en voor jezelf is het ook even lekker om af te koelen. Hierna kun je gewoon weer lekker naar buiten om te genieten van het weer. 

Smeren, smeren en nog eens smeren

De laatste tip is wellicht erg voor de hand liggend, maar wel noodzakelijk: Smeer je goed en regelmatig in. Ik dacht altijd dat ik mij goed insmeerde. Dit was tot ik erachter kwam dat je je volgens experts elke twee uur opnieuw moet smeren. Dit deed ik bij lange na niet! Bovendien moet je je ook opnieuw insmeren nadat je hebt gezwommen. Door water blijft zonnebrandcrème namelijk minder goed zitten, dus herhaal je insmeerbeurt nog eens na het zwemmen. Ook als je in de schaduw zit kun je verbranden, dus onderschat ook dan niet het belang van insmeren!