De coolste ontwikkelingen

Technologische vooruitgang? 

In de afgelopen maanden, jaren, decennia, of laten we zeggen, in de afgelopen eeuw, heeft de technologie een bijzonder grote ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn we tegenwoordig technologie gewend waar wij jaren geleden nog niet over durfden dromen. Van de uitvinding van de televisie, naar pakjes bezorgd door drones. Er zijn nu technologische aspecten waar vandaag de dag niet eens meer naar omgekeken wordt, maar toch zo onmisbaar voor de maatschappij,dingen zoals het de smartphone en het internet.

Het internet en al haar voordelen

Het internet. Een van de grootste uitvindingen sinds het wiel. Een uitvinding die een bizarre groei bracht in de technologie. En een onmisbaar onderdeel van vrijwel iedereens leven tegenwoordig. Dit is precies zo’n voorbeeld van een uitvinding waar een halve eeuw geleden nog niemand mee bezig was, en nu een onmisbaar onderdeel is van de hedendaagse maatschappij. Zonder het internet zouden de coolste mensen van Nederland deze blog ook niet hebben kunnen oprichten. De gemiddelde persoon gebruikt per dag wel meerdere malen het internet, soms ook zonder dat je het door hebt. Er staat zo ontzettend veel verbonden met het internet dat het niet altijd opvalt. Waar zijn we nou zonder internet? Dezelfde vraag werd millennia natuurlijk ook gesteld toen het wiel werd uitgevonden. En tijdperken later is ook het wiel nog steeds onmisbaar in de maatschappij.

internet

Ook internet zal over millennia nog steeds deel uitmaken van het leven. En in de tussentijd zal het zichzelf ook ontwikkelen tot onkenbare omvang.Dit is ook weer een voorbeeld van iets waar wij nu nog niet over kunnen dromen,maar waar over jaren mensen terugdenken aan de primitieve leefstijl die er toen gaande was in de wereld. Kan jij je nog voorstellen dat je vroeger gewoon onaangekondigd bij mensen op de stoep stond met de vraag of iemand thuis was, terwijl dat nu eigenlijk dankzij technologie andersom gaat.

De primitieve leefwijze, toen de technologie nog beperkt was

Dat je zomaar bij iemand voor de deur gaat staan met de vraag of iemand thuis was denken wij natuurlijk niet meer aan. Het gaat nu gewoon andersom, basta! Toch had het wel zijn charmes in die goede ouwe tijd. Het was een simpelere tijd maar toch heeft het wel een bepaald nostalgisch gevoel. In het bos hutten bouwen en spelen met stokken, versus een social media account bouwen en spelen met applicaties op je telefoon. Het geeft velen een warm, jeugdig gevoel in de boezem wanneer men denkt aan de tijden dat het simpeler was, maarde uitspraak “vroeger was alles beter”, dat is natuurlijk flauwekul. Sinds de komst van het internet is de ontwikkeling van de technologie alleen maar harder gaan stijgen, waardoor wij het eigenlijk alleen maar makkelijker krijgen in het dagelijks leven. Het is natuurlijk helemaal niet efficiënt om gewoon maar te kijken of iemand thuis is, in plaats van daar eerst achter te komen. Als die gene er niet is, heb je alleen maar je tijd verspeeld. Kostbare tijd. Tijd waarin je ook Netflix had kunnen kijken.