Airsoft: leuk, strategisch spel op ijskoude dag

0
4
airsoft

Een vriend van mij vierde dit jaar zijn verjaardag groots. Hij werd veertig dus hij besloot eens flink uit te pakken. In januari is hij jarig, maar dat heeft hem er nooit van weerhouden bijzondere dingen te plannen. Hij is een echte outdoor man en dat bleek nu ook in de invulling van zijn verjaardag. In de uitnodiging stond al wat we gingen doen. We zouden airsoft gaan spelen en we moesten ons daar goed op voorbereiden. Toegegeven, ik had dus nog nooit van airsoft gehoord. Op internet zicht ik op wat het was en ik kreeg er meteen al zin in. Airsoft is een strategisch, militair spel waarbij je in teams zoveel mogelijk punten moet scoren. Het leek met echt heel erg gaaf. Ik houd wel van een beetje actie. Naarmate de verjaardag dichter bij kwam, hield ik het weerbericht meer en meer in de gaten. Het werd koud, ijskoud. Maar dat kon ons niet weerhouden. Op zijn verjaardag stonden we allemaal in een laagje sneeuw klaar. Tijd voor airsoft.

Airsoft: rennen en denken

Hoe koud het ook was, dat waren we echt zo vergeten. We kregen camouflage kleding aan en wat ‘wapens’ mee en er werd ons verteld wat ons doel was. En toen konden we aan de slag. En een slag werd het vrij letterlijk. Binnen de kortste keren gutste het zweet van onze voorhoofden terwijl we door de kale bossen renden om ons doel te bereiken. Af en toe moesten we ook overleggen over onze volgende stap waarna we weer wegdoken achter gevallen boomstammen of andere schuilplekken in het landschap. Het was echt heel erg gaaf. Ik had nog nooit airsoft gedaan, maar ik genoot van de actie en het feit dat je met z’n allen een doel nastreeft. Het is niet alleen maar doelloos achter de vijand aanrennen. Je moet ook echt nadenken.

Moe maar voldaan

Het hoeft geen betoog, de verjaardag was een enorm succes. Moe maar voldaan ploften we na uren rennen neer bij een open haard met lekkere drankjes en hapjes. Die hadden we ook echt wel verdiend. We hadden zoveel om over na te praten. In plaats van de gebruikelijke nieuwtjes hadden we het nu over de strategische keuzes die tijdens het spel hadden gemaakt. Het was leuk om te zien hoe fanatiek iedereen nog steeds was. Daarom hebben we ook hartelijk gelachen. We zagen andere kanten van elkaar. Al met al was het een hele koele verjaardag! Een aanrader!