Wat zijn de lekkerste kazen die je hier in Nederland kunt krijgen?

0
19

Nederland staat wereldwijd bekend als een echt kaasland. De Goudse kaas vind je in meerdere landen ter wereld terug. In Nederland zelf heb je veel meer soorten kaas die massaal gegeten worden. In dit artikel worden de meest populaire kazen die in Nederland worden gegeten benoemd.

 

Hollandse Goudse kaas is wereldwijd bekend

De meest bekende kaas uit en in Nederland is de Goudse kaas. Naast dat de kaassoort in Nederland erg populair is, wordt hij ook in diverse andere landen in grote hoeveelheden gegeten. De Goudse kaas heeft een specifiek recept dat alleen gebruikt mag worden in Nederland. De kaassoort wordt in Nederland gebruikt bij borrelplankjes maar ook op brood. 

 

De Leidse kaas is vooral in Nederland geliefd

Een andere geliefde kaassoort in Nederland is de Leidse variant. In Leidse kaas is onder andere komijn en wrongel in verwerkt. Om de kaas te maken wordt er afgeroomde magere melk gebruikt. Het is een van de oudste kaassoorten van Nederland en wordt door veel Nederlanders gegeten. In het buitenland zie je deze kaasssoort wat minder vaak. 

 

Edammer kaas kent iedereen

Een erg smaakvolle kaassoort die herkend kan worden aan de ronde voor is de Edammer kaas. Je kunt de kaassoort aan de romige smaak herkennen, maar qua geur ruik je hem zo goed als niet. Ook de Edammer kaas kun je heerlijk eten op een kaasplankje. Daarnaast is het ook lekker op een toastje of snee brood. 

 

Parmezaanse kaas ook in Nederland erg populair

Een kaassoort die niet uit Nederland komt maar hier wel erg geliefd is, is de Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas komt uit Italië en wordt onder andere gebruikt op spaghetti. Je kunt Parmezaanse kaas krijgen in de supermarkt, maar ook bestellen bij verschillende webshops. 

 

Kun je kaas ook online bestellen?

Tegenwoordig kun je bijna alles bestellen via het internet. Ook met kaas is dit tegenwoordig mogelijk. Je kunt diverse soorten kaas online bestellen. Kaas bestellen via het internet is voordelig en erg eenvoudig. Daarnaast hoef je de deur niet uit en heb je de kaas binnen enkele dagen in huis. Zorg er wel voor dat je de kaas aanschaft bij de juiste webshop. Er zijn namelijk meerdere webshops die kaas aanbieden maar niet elke soort kaas is even lekker. Als je kaas besteld via het internet is het ook erg leuk om af en toe een andere soort uit te proberen. Probeer wat nieuws uit en kom erachter wat je echt lekker vindt!