Gezonder leren leven

0
5

Mineralen zijn net vitamines die zich bevinden in eten en drinken. Daarom is het erg belangrijk dat je let op de voeding die je binnen krijgt. Tegenwoordig komt er steeds meer bewustzijn over de voeding en welke voedingsmiddelen goed of slecht zijn. Hoe kun je het beste op je voeding letten en gezonder eten?

Vervangen

Wat heel veel mensen of vergeten, of gewoon niet doen zijn etenswaren vervangen. Sommige mensen denken dat je producten compleet moet verwijderen uit je dieet, maar dat is helemaal niet zo. Veel etenswaren zijn te vervangen. Brood is te vervangen met crackers, rijst of maiswafels en nog veel meer. Rijst is te vervangen met volkoren of zilvervlies rijst, of wat je steeds vaker ziet : quinoa. Vlees is te vervangen met vis en snoep is te vervangen met fruit.

De voeding die je binnen krijgt heeft ook een grote impact op je gezondheid. Als je de hele week door alleen junkfood eet, zal je dit zeker merken aan je lichaam. Je kunt er lichamelijke klachten van krijgen en behalve dat is het eten van junkfood gewoon super ongezond.

De voor en nadelen

De reden dat we sneller ongezond eten dan gezond is omdat ongezond eten makkelijker te verkrijgen is en vaak goedkoper is dan gezond eten. Vaak ben je bijvoorbeeld maar 10 euro kwijt aan een menu met cola , kipnuggets en frietjes. Snel klaar , snel op en je hebt er weinig geld aan uit gegeven. Terwijl je aan een gezonde maaltijd salade al snel meer dan 10 euro kwijt kan zijn. Alleen zitten er veel meer voordelen aan een gezonde maaltijdsalade dan aan een fastfood maaltijd. Van junkfood raak je sneller vol, maar je blijft niet lang vol. Het is erg ongezond en er zitten veel suikers en vetten in. Wat er vaak over rond gaat, is dat het niet echt geproduceerd eten is, wat het alleen maar nog erger maakt, omdat je dus niet weet wat je binnen krijgt. Met gezond eten daarentegen weet je dat wel. Je kunt er zoveel als je wil van op en je blijft er op langere termijn vol van zitten. Ook verteert je lichaam deze voedingsmiddelen sneller.

Dus de uiteindelijke conclusie is dat het belangrijk is dat je beter let op je voeding en stappen onderneemt, zodat je een gezonder leven kunt gaan leiden. Denk op langere termijn en niet op korte termijn. Want de laatste beslissing zal geen goed effect hebben op je lichaam.