Een verkeersregelaar, anders dan een verkeersbrigadier?

0
4

Het lijkt hetzelfde, maar dat is dus helemaal niet zo. Zelf dacht ik ook dat een verkeersregelaar hetzelfde was als een verkeersbrigadier. Maar daar zit dus wel degelijk verschil in. En daar gaan we het natuurlijk over hebben. Want anders schrijf ik deze blog natuurlijk ook niet. Maar ook om vergissingen in de toekomst tegen te gaan natuurlijk.

Het verschil tussen deze twee.

Laten we het verschil gelijk op tafel gooien. Verkeersbrigadiers zijn niet opgeleid en verkeersregelaars wel. Daarom zie je verkeersbrigadiers vaker bij een oversteekplaats, je kan ze ook klaarover noemen. Dat is namelijk een andere benaming. Maar hoe je ze dan kan onderscheiden? Dat zit hem in het hesje. Een verkeersbrigadier, of klaar-over, heeft altijd een oranje hesje aan. Maar een verkeersregelaar heeft de combinatie geel met oranje. Maar goed om te weten is dat je als verkeersregelaar niet dezelfde bevoegdheden hebt als de politie. Dat zou wat zijn. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het verkeer naar jouw aanwijzinngen moet luisteren. 

Maar hoe kan je dan verkeersregelaar worden?

Kijk, het verkeer regelen dat kan niet zomaar iedereen doen. Maar de opleiding tot verkeersregelaar volgen, dat kan natuurlijk wel iedereen. Er worden geen extra diploma’s van je gevraagd. Dus je kan de opleiding tot verkeersregelaar makkelijk volgen. Wanneer je werkzaam bent als verkeersregelaar dan ben je wel altijd lekker in de buitenlucht aan het werk en je moet zeker geen negen tot vijf mentaliteit hebben. Want dat werkt niet in dit vak. Ook komt er een hoop verantwoordelijkheid bij kijken en moet je snel kunnen handelen. Denk bijvoorbeeld wanneer je staat te werken als verkeersregelaar op een festival, wanneer daar iets gebeurt moet je natuurlijk wel snel handelen om het in goede banen te laten leiden. Net als wanneer je staat te werken op een groot verkeerskruispunt en je moet daar de auto’s begeleiden. Dan is het wel belangrijk dat dat goed gebeurt en er niet zomaar ongelukken gebeuren. Jij bent daar om die te voorkomen.

Het voordeel ook van deze baan, is dat er eigenlijk altijd wel werk in is. En je ziet ook nog eens andere plekken dan alleen plekken bij jou in de buurt. Je kan natuurlijk overal geplaatst worden. En ondanks dat je dezelfde werkzaamheden uitvoert. Geen een dag zal helemaal hetzelfde zijn. Want je kom wel altijd in een andere situatie terecht met andere mensen om je heen.