toy train
Koel Nieuws

Een gave treinbaan thuis

“Mama, wanneer gaan we weer naar opa?” is een vraag die bijna wekelijks gesteld wordt. Niet omdat ze opa nou persé missen hoor, ze willen heel erg graag met de speelgoed treinen spelen. Mijn vader, opa dus, heeft namelijk een complete collectie. De hele oude treinen, antiek te noemen, staan veilig in de kast. De speelgoed treinen die op de baan staan zijn kids proof en hebben ook geen emotionele waarden. De baan heeft mijn vader met de hand gemaakt, dit was voor hem een project wat bijna een jaar heeft geduurd. De complete zolderverdieping staat ook vol met spaanplaten met daar bovenop de zelfgebouwde baan.

 

 

Kinderen blijven uren zoet

Mijn 2 zoons hebben allebei hun eigen speelgoed trein, deze hebben zij samen met opa uit mogen kiezen in de winkel. De namen van beide jongens heeft mijn vader er ingegraveerd om ruzie te voorkomen. De treinen worden letterlijk van afstand bestuurd, je hoeft het niet met de hand voort te duwen. Misschien is de “technologie” wel hetgeen wat mijn jongens aantrekt. Mijn man heeft ook een technisch beroep en daar zijn de jongens ook erg geïnteresseerd in. Wanneer de afstandsbediening kapot is willen zij het hele apparaat uit elkaar pluizen. Het zit in het bloed zullen we maar zeggen.

 

 

Eigen treinbaan thuis

Eerst was het niet mogelijk om thuis een treinbaan aan te leggen. Simpelweg door ruimtegebrek. Ik werkte vanaf huis zodat ik altijd klaar kon staan voor de kinderen. Nu zijn zij inmiddels wat zelfstandiger en besloot ik door te leren in de zorg waardoor ik naast de carrièreswitch moest gaan wennen aan het niet meer thuis wennen. Mijn bureau bleef nog wel even staan maar mijn man vond het zonde van de ruimte. Al snel besloot mijn man een eigen treinbaan te maken voor de jongens, ze vinden het zo onwijs leuk. Zo groot als bij opa thuis kan helaas niet, toch een klein baantje is ook leuk. De speelgoed treinen blijven ook gewoon bij opa staan, zij mogen voor thuis ook allebei een treintje uitzoeken. De baan konden we bij opa komen lenen, hij had nog zoveel rails liggen dat hij het zonde vond om het opnieuw aan te schaffen.

 

 

Klein maar fijn

De jongens waren inmiddels al erg blij met de kleine baan die zij samen met papa hadden neergelegd. Ze jongens hielpen hier heel erg goed bij, waren ook erg geïnteresseerd hoe het allemaal moet. Mijn jongens zijn trots op hun eigen kleine baan en zijn er nog amper weg te slaan.

Geef een reactie